© Auto-Advies J.Speksnijder.................... webdesign JSDesign

 

E-MAIL

Disclaimer

 

Autoadviezen.nl

De informatiesite voor APK2 keurmeesters

 

 

5 Oktober 2006 Duitse regelgeving Winterbanden en Sneeuwkettingen, hoewel dit niets met de APK Regelgeving te maken heeft willen we u deze informatie niet onthouden.

 

16 September 2006 Uitleg beoordeling gebroken ABS ringen b.v. Nissan Primera en Renault Laguna

 

9 September 2006 Datum september traning gewijzigd naar 19 September i.p.v. 20. aanmelden

We hebben nu ook een "Banner" geplaats van www.APKintact.nl op onze beginpagina voor het behoud van de huidige APK-frequentie, laat ook uw stem horen.

 

5 September 2006 Beschrijving en afbeeldingen, handmatige controle van de speling op fuseekogels en stuurkogels . Fotopagina aangevuld met foto's van Fiat remleiding en remslang Peugeot. De Merkendatabase is aangevuld bij de merken Opel , Fiat en Alfa Romeo.

 

20 Augustus 2006 Datum september traning gewijzigd naar 20 September i.p.v. 21. aanmelden en update Merkendatabase BMW , met dank aan bezoekers van onze site.

 

7 Augustus 2006 Enkele theorievragen aangepast aan de gewijzigde regelgeving van juli 2006

 

30 Juli 2006 Bandenspanningcontrole tijdens APK keuring klik hier.

30 Juli 2006 Belangrijkste herziene eisen per Juli 2006 uitgebreid met de punten die niet meer gecontroleerd hoeven te worden. (hier kregen we veel vragen over) klik hier

 

24 juli 2006 Belangrijkste herziene eisen per Juli 2006 (gaan per direct in) klik hier

 

17-7-2006 Eis aan plaats van de schakelaar voor de mistachterlichten op aanhangwagen beschreven. klik hier voor de complete eisen.

 

24-06-2006 Update Merken Database. Crysler, Opel , Mercedes en Algemeen ( mede mogelijk gemaakt door verschillende bezoekers van onze site) Ook hebben we bij Wijzigingen , Downloads en Merken Database het onderdeel Aanhangwagens toegevoegd, hier hebben we de eisen voor mistlampen op aanhangwagens beschreven, ondanks dat deze niets met APK2 te maken hebben.

APK-actiesite in de lucht (laat ook uw stem horen)

De RAI Vereniging is samen met BOVAG en 3VO op de bres gesprongen voor het behoud van de huidige APK-frequentie. Hiervoor is een speciale site www.APKintact.nl de lucht ingegaan.

Wij willen u er bij deze nogmaals op wijzen dat het zéér belangrijk is om voertuigen op de juiste wijze af te melden d.w.z. "goedkeur na reparatie" als er reparaties uitgevoerd zijn om het voertuig aan de APK eisen te laten voldoen (ook tijdens een grote beurt) en "afkeur" als het voertuig niet aan de eisen voldoet en er geen reparaties uitgevoerd mogen worden, alleen op deze manier komen de voertuigen op de juiste wijze in de statistieken te staan. We weten allemaal dat er bijna altijd wel een stadslichtlampje of kentekenlampje stuk is die vernieuwd moet worden, Dan is het dus "goedkeur na reparatie" ,code 112 en maar 2 seconden meer werk om dit op het rapport in te vullen.

13-05-2006 Update Merken Database, Ford en Peugeot

13-05-2006 Als u de laatste updates van het besturingssysteem Windows op uw computer heeft geïnstalleerd, kan het zijn dat u een melding op het scherm krijgt wanneer u onze site opent, dat de actieve inhoud mogelijk schade aan uw computer kan toebrengen. Dit is NIET het geval. U kunt bij de beveiligingswaarschuwing “weet u zeker dat u dit bestand actieve inhoud wilt laten uitvoeren" gewoon op “JA” klikken.

De reden van de waarschuwing is dat de knoppen aan de linkerzijde van pagina en elders op onze website, ActiveX componenten bevatten. Door de nieuwe beveiligingsstrategie van Microsoft moet u de knoppen nu ook 2x aanklikken. Mede door bovenstaande problemen hebben we op sommige pagina's de knoppen al vervangen door gewone "tekst" links, o.a. de merkendatabase index..

 

15-04-2006 Foto's van A4 en VW Passat voorwielophanging, fuseekogelspeling controle, Cursusdata 2e helft 2006. Tussenpagina aangemaakt voor het aanmeldingsformulier, Wanneer het niet lukt om u aan te melden via het online formulier, is nu ook mogelijk om een aanmeldingsformulier uit te printen, deze kunt u dan aan ons retour Faxen.

 

11-04-2006 Update Merken Database.

Renault, remleiding. Opel, Volvo, Mercedes Sprinter, Suzuki en nu ook instructie filpjes op onze site.

 

11-04-2006 problemen met popup scherm van iLead.

Helaas kan het zijn dat, wanneer u bepaalde pagina's op onze site aanklikt, u een popup scherm van iLead te zien krijgt. We zijn er achter gekomen dat de oorzaak hiervan onze bezoekersteller van Webstats4u is. Helaas hebben we nog geen mogelijkheid kunnen vinden deze uit te schakelen. Bovenstaande popup doet GEEN kwaad aan uw computer of software (installeerd GEEN virussen o.i.d.)

 

6-04-2006 Nu ook INSTRUCTIE FILMPJES op onze site.

 

2-04-2006 Merken Database en Foto update.

We hebben onze Merken Datebase en Foto pagina's uitgebreid met nieuwe foto's. Ook staat er nu een toelichting op de site over de bepaling van veerschotels. We hebben nu de toegestane speling van de onderste fuseekogels van Merdeces Sprinter en Volkswagen LT op de site staan, let op het verschil. klik op onderstaande links om de laatste updates te bekijken.

Algemeen, Opel Vectra, Volvo, VW Golf, VW LT, Mercedes Sprinter, Opel Corsa, Renault Laguna, Nissan Primera, Iveco en Toelichting op veerschotels.

 

12-03-2006 Merken Database update.

Dit keer hebben we een flinke update van de Merken Database. Deze is mede mogelijk gemaakt door verschillende bezoekers van onze site, en hier zijn we hen dan ook zeer dankbaar voor. Heeft u nog tips, mail deze dan aan ons. Heeft u foto's die uw tip nog duidelijker maken, mail deze als bijlage mee.

klik op onderstaande links om de laatste update te bekijken.

Alfa, Audi, Bedrijfswagens, Citroën, Fiat, Ford, Foto's, Hyundai, Mercedes, Nissan, Peugeot, Renault, Saab en Volkswagen.

 

16-01-2006 Theorievragen aangevuld met vraag 66 t/m 75

 

eerdere Mededelingen Pagina

 

.......... aan deze site kunnen geen rechten worden ontleend ..........